Anunti/ Értesítés

Pe 1 februarie 2022 a debutat recensământul populației și al locuințelor prin desfășurarea primei etape, cea de preluare a datelor din surse administrative și de creare a bazei de date cu acest prim set de informații. Recensământul este realizat și coordonat de către Institutul Naţional de Statistică.

Recrutăm recenzori!

Primăria Comunei Sărărțeni recrutează recenzori pentru autorecenzare asistată (recenzor ARA), care vor lucra în spații amenajate de primărie, în perioada 14.03.-15.05.2022. Plata persoanelor selectate se face de către primărie prin încheierea de contracte de prestări servicii de recenzare.

Condiții de eligibilitate minime:

· Vârsta minimă 18 ani împliniți la data selecției

· Minim studii medii absolvite

· Să nu aibă cazier

· Cunoștințe de operare a tabletei electronice

Alte condiții: aici

Pentru includerea în baza de date a recenzorilor și realizarea selecției vă rugăm să completați Cererea de înscriere ca personal de recensământ, care se va depune la Registratura din cadrul Primăriei Sărățeni, sau se va trimite prin mail la adresa: sarateni@cjmures.ro. Data limită de depunere: 23 februarie 2022.

Selecția persoanelor va fi realizată de către Direcția Județeană de Statistică Mureș.

Aveți întrebări, nelămuriri?
Toate răspunsurile le găsiți aici: https://www.recensamantromania.ro/

 

 

Február 1-jén elkezdődött a romániai nép- és lakásszámlálás, amelynek első szakaszában az adminisztratív adatbázisokból történő adatátvétel zajlik. A népszámlálást az Országos Statisztikai Intézet szervezi, hivatalos oldala pedig a www.recensamantromania.ro, a magyar nyelvű tájékoztatásában a Közpolitikai Elemző Központ Egyesület által üzemeltetett www.nepszamlalas.ro honlap vállal szerepet.

Számlálóbiztost keresünk!

A 2022-es romániai népszámlálás egyik újdonsága, hogy a lakók önállóan, az interneten keresztül is kitölthetik a kérdőívet, ehhez viszont sokaknak van szüksége segítségre. Sóváradi  Polgármesteri Hivatala kitöltéssegítő népszámlálót toboroz, akik a hivatal által biztosított számlálási pontokon 2022.03.14. és 2022.05.15. dolgoznak. A kiválasztott személyekkel szolgáltatói szerződést kötnek.

Jelentkezési feltételek:

- Legalább középfokú végzettség

- Életkor: legalább 18 év

- Tiszta erkölcsi bizonyítvány

- Táblagép-kezelői ismeretek

További feltételek: itt

Azok, akik számlálóbiztosnak jelentkeznének, kérjük, töltsék ki a jelentkezési lapot, hozzák be a Polgármesteri Hivatal iktatójába, vagy küldjék el a következő email címre  február 23-áig: sarateni@cjmures.ro. A számlálóbiztosokat a Maros Megyei Statisztikai Hivatal választja ki a jelentkezők közül.

Kérdése van?
Itt megtalálja a válaszokat: https://www.recensamantromania.ro/, www.nepszamlalas.ro